Restaurant De Mallemolen 10 april 2015, Gouda

Ongeveer ieder jaar mag ik met mijn moeder en mijn twee zussen een weekendje weg. Steeds in een andere plaats en het is elke keer weer genieten om zo samen te zijn. Dit jaar bezochten we Gouda en via twitter vond ik het restaurant de Mallemolen. Dit sprak mij gelijk aan en het was op loop afstand van ons hotel.

Het restaurant zit in een prachtig monumentaal grachtenpand en straalt een prettige huiselijke sfeer uit. Peter en Marga Ponsioen zijn de eigenaren, Peter is de chef maar laat zich regelmatig zien in het restaurant. Zo had hij deze avond ook de rol van gastheer.

Nog voordat we de kaart kregen werden we al verrast met een heerlijke amuse: een kruidensoep en een bitterbal van garnalen (zie bij Foto’s). Puur en lekker van smaak, dit beloofde veel goeds voor de rest van de avond. Dat heeft hij helemaal waar gemaakt.
We kozen voor het MalleMolenMenu waarbij we een 3-gangen keuzemenu kregen voor 27,50 p.p. Daarbij kan je als wijnarrangement kiezen voor een standaard versie à 15,50 (voor 3-gangen) en voor een exclusief arrangement à 23,50. Wanneer ik van de kaart kies neem ik altijd Europese wijnen en dit was bij het wijnarrangement ook mogelijk.

Mijn voorgerecht bestond uit huisgerookte parelhoenfilet met een salade, schilfers van Parmezaanse kaas, knoflookcroutons en romige Caesardressing (zie bij Foto’s). De parelhoen was mals en de rooksmaak mooi subtiel. Hier werd een Pinot Blanc uit Frankrijk bij geschonken die fris en zacht was.

Voor het hoofdgerecht bleef ik in Frankrijk met de wijn: Couvent de Jacobins van Louis Jadot uit de Bourgonje 2011 -> een Chardonay die gedeeltelijk op eikenhouten vaten is gerijpt. Deze wijn paste goed bij de drieluik van vis die werd begeleid door een beurre blanc saus. Het bord was mooi gepresenteerd met op de huid gebakken zeebaarsfilet op wortelcrème, gebakken Noorse zalmfilet op roergebakken spinazie en gebakken coquilles St. Jacques met groene kruiden risotto. De huid van de zeebaars was lekker knapperig, de zalm perfect gegaard en de risotto lekker lobbig.

Dit keer had ik geen zin in een zoet dessert dus koos ik voor het Hollands kaasplateau met kletzenbrood en rinse appelstroop (zie bij Foto’s). Leuk dat dit in het keuzemenu zat, samen met een goede port heb ik er heerlijk van genoten.

De bijzondere locatie, alle goede hulp met voedselallergieën (ikzelf en een zus van mij kunnen helaas niet alles eten), het heerlijke eten, de gastronomische wijnen en de ontzettend goede prijs/kwaliteit verhouding maakt dat wij super hebben zitten genieten. Een absolute aanrader voor de inwoners van Gouda en natuurlijk voor alle toeristen die deze historische stad bezoeken.

Op de website van de Mallemolen zag ik dat de eigenaren net als ik voorstander zijn van kennis delen. Zo hebben zij regelmatig recepten van hun gerechten beschikbaar staan op de website. Kijk gerust eens op http://restaurantdemallemolen.nl/de-recepten-van-peter-ponsioen

Alvast veel lees/kook- en eetplezier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s